Olle Linge

Lecturer at Department of Education

Email:
olle.linge[AT-sign]edu.uu.se
Mobile phone:
+46 70 7671001
Visiting address:
von Kraemers allé 1 A
752 37 Uppsala
Postal address:
Box 2136
750 02 Uppsala

Short presentation

This paragraph is not available in English, therefore the Swedish version is shown.

Jag heter Olle Linge (凌雲龍) och jobbar på Fortbildningsavdelningen med kurser för verksamma lärare i språk. Min del av verksamheten är inriktad mot kurser inom digitalisering, spel och språk för lärare i allmänhet, samt kurser för lärare i kinesiska i synnerhet.

This paragraph is not available in English, therefore the Swedish version is shown.

Jag heter Olle Linge (凌雲龍 ) och har ett starkt intresse både för att själv lära mig språk och för att undervisa andra, samt forskning inom dessa områden. Jag är intresserad av mycket, men särskilt kinesiska, fonetik och uttalsträning, spel och språk, digitalisering, ordinlärning och studieteknik. Detta har lett mig till studier i psykologi, en gymnasielärarexamen i kinesiska och engelska, samt masterstudier i att undervisa kinesiska som andra språk i Taiwan, där jag också bott i många år.

Mitt arbete på Fortbildningsavdelningen är inriktat mot kurser inom digitalisering, spel och språk för lärare i allmänhet, samt kurser för lärare i kinesiska i synnerhet. När jag inte jobbar på Fortbildningsavdelningen undervisar jag ingenjörsstudenter i kinesiska vid Linköpings universitet samt driver en hemsida och podcast med målet att göra det lättare att lära sig kinesiska. När jag inte jobbar tycker jag om att träna gymnastik, läsa, cykla enhjuling, skriva, spela spel och umgås med vänner och familj.

Please contact the directory administrator for the organization (department or similar) to correct possible errors in the information.

Olle Linge