Galyna Kutsovska

Doktorand vid Historiska institutionen

E-post:
galyna.kutsovska[AT-tecken]hist.uu.se
Besöksadress:
Rum EP 4-1011 C Engelska parken, Thunbergsvägen 3 A
Postadress:
Box 628
751 26 UPPSALA

Kort presentation

Jag är doktorand sedan september 2021. I mitt avhandlingsprojekt intresserar jag mig för Förintelsens historia i det multietniska samhället däri nazistiskt ockuperade Kharkiv oblast (Ukraina) under 1941-1943. Det primära syftet är att analysera våldets sociala dynamik i regionen, med fokus på gruppen judiska offer.

Nyckelord: central and eastern europe indigeneity ethnicity and nationalism holocaust and genocide studies holocaust memory culture soviet history förintelsen minneskultur

Jag har en tvärvetenskaplig bakgrund med magisterexamen inom filologi vid V.N. Karazin Kharkiv National University i Ukraina, med inriktning på engelska och franska språken samt dess litteratur. Programmet utbildade mig till en behörig översättare och lärare. Jag har också en magisterexamen i etniska- och migrations-studier från Linköpings universitet, där jag skrev en avhandling om minnespolitiken av Förintelsen i Ukraina. Utanför akademin arbetade jag som lärare, översättare och paralegal.

Mina huvudsakliga forskningsintressen ligger inom folkmord och Förintelsen, Ukrainas och Sovjetunionens moderna historia, minnesstudier, nationalism, identitetskonstruktion, etnicitet, migration, minoriteter och demokrati.

Kontakta katalogansvarig vid den aktuella organisationen (institution eller motsv.) för att rätta ev. felaktigheter.

Galyna Kutsovska
Senast uppdaterad: 2021-03-09