Nils-Hennes Stear

Biträdande universitetslektor vid Filosofiska institutionen, Estetik; Anställda

E-post:
nils.hennes.stear[AT-tecken]filosofi.uu.se
Besöksadress:
Engelska parken, Thunbergsvägen 3 H
Postadress:
Box 627
751 26 UPPSALA

Kort presentation

Jag är gästforskare på Uppsala anknuten till filosofiska institutionens estetikavdelning. Min forskning är främst i skärningspunkten mellan estetik och etik.

Innan jag kom till Uppsala var jag en Marie Skłodowska-Curie-stipendiat vid University of Southampton, där jag drev forskningsprojektet Art & Ethics. Innan detta var jag en postdoktor vid Instituto de Investigaciones Filosóficas vid UNAM. Jag avslutade en doktorsexamen i filosofi vid University of Michigan 2016 och en MA vid University of Sheffield 2009.

Min forskning handlar främst om estetik och etik. Mycket av det hanterar frågor om värderingar och vad filosofer kallar "normativitet" i konst, konstuppskattning och andra estetiska aktiviteter. Mitt arbete är alltmer upptaget med hur förtryckande sociala relationer påverkar estetiska aktiviteter. Jag håller på med att skriva en bok om hur etiska egenskaper påverkar konstverkens estetiska värde. Mitt arbete har bland annat visats i Philosophers' Imprint, AJP och Journal of Aesthetics and Art Criticism.

För att uppmuntra arbete i skärningspunkten mellan estetik och etik grundade jag nyligen en forskargrupp, AERG vars medlemskap växer. Jag uppmuntrar alla med relaterade intressen att gå med.

Kontakta katalogansvarig vid den aktuella organisationen (institution eller motsv.) för att rätta ev. felaktigheter.

Nils-Hennes Stear
Senast uppdaterad: 2021-03-09