Ulrika Hurtig

Kommunikatör vid Kommunikationsavdelningen, Enheten för press och redaktion

E-post:
ulrika.hurtig[AT-tecken]uu.se
Telefon:
018-471 7477
Besöksadress:
Dag Hammarskjölds väg 7
75237 Uppsala
Postadress:
Box 256
75105 Uppsala

Kort presentation

Kommunikatör med 30 års yrkesmässig erfarenhet från offentlig verksamhet inom främst naturvetenskapen och med kandidatexamen i humaniora samt litteraturvetenskap som huvudämne.

Vid Kommunikationsavdelningen arbetar jag främst med intern kommunikation och Medarbetarportalen. Jag är även kontaktperson i klarspråksfrågor hos Språkrådet.

Läs mer om mig och mina tidigare och nuvarande bravader på min profilsida på LinkedIn!

Nyckelord: intern kommunikation kommunikationsrådgivning extern kommunikation information kommunikationsplan text skriva klarspråk

Som många andra Uppsalabor kom jag till Uppsala för att studera vid universitetet. Efter min kandidatexamen med litteraturvetenskap som huvudämne blev jag kvar i Uppsala. Min C-uppsats, Antika inslag i Frödings diktning, blev godkänd i januari 1984. Cirka 30 år senare återvände jag till Uppsala universitet som kommunikatör.

Jag har arbetat som informatör/redaktör/kommunikatör i över 25 år inom olika organisationer, främst offentlig verksamhet som landsting och kommun. Senast kommer jag från Sveriges geologiska undersökning, SGU. Jag har också arbetat med kommunikation på såväl fakultet som institution vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Kontakta katalogansvarig vid den aktuella organisationen (institution eller motsv.) för att rätta ev. felaktigheter.

Ulrika Hurtig
Senast uppdaterad: 2021-03-09