Christian Benedict

Universitetslektor vid Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Forskning; Farmakologi

E-post:
christian.benedict[AT-tecken]farmbio.uu.se
Telefon:
018-471 4330
Mobiltelefon:
070-4250215
Besöksadress:
Biomedicinskt centrum BMC, Husargatan 3
Postadress:
Box 591
751 24 UPPSALA

Kort presentation

Akademiska meriter: PhD, Docent

Nyckelord: diabetes sleep deprivation sleep obesity alzheimer memory lifestyle experiments cohort circadian disruption circadian aging

Jag föddes i Hamburg, Tyskland och avslutade min grundläggande studier i human nutrition vid universitetet i Kiel. Genom att följa min passion för vetenskaplig forskning, tog jag min doktorsexamen i Human Biology vid medicinska fakulteten vid universitetet i Luebeck. Efter att ha avslutat min doktorandutbildning, utförde jag postdoktoral forskning vid Uppsala universitet under ledning av professor Helgi Schiöth, en ledande expert inom neuropsykofarmakologi.

Fortsättningsvis utvecklade jag min kunskap och blev docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet. Under hela min karriär har jag fått många vetenskapliga utmärkelser för min forskning.

Som en ledande expert inom sömnforskning är jag en vetenskaplig talesperson för Svenska sömnsällskapet och innehar positionen som universitetslektor i farmakologi vid Uppsala universitet.

Som universitetslektor i farmakologi vid Uppsala universitet leder jag ett team av forskare dedikerade till att utforska de skadliga hälsoeffekterna av störd sömn. Våra forskningsresultat har bidragit till vår förståelse av den kritiska rollen som sömn spelar för att bibehålla viktreglering, reglera glukosmetabolism och främja hjärnhälsa. Resultaten har publicerats i ansedda vetenskapliga tidskrifter som Nature Communications, Current Biology, Science Advances, Neurology, Diabetes Care och Lancet Diabetes & Endocrinology, för att nämna några.

Följ med oss när vi fortsätter att avslöja sömnens mysterier och dess avgörande roll för att bibehålla optimal hälsa!

Kontakta katalogansvarig vid den aktuella organisationen (institution eller motsv.) för att rätta ev. felaktigheter.

Christian Benedict
Senast uppdaterad: 2021-03-09